Essential Festival

Openingstijden

Essential Outdoor 2019 zal plaatsvinden op 07 september 2019 van 13:00 tot 23:30.

Locatie

Onze wereld vol plezier, vrienden en familie bevindt zich bij de prachtige weilanden, bos en water in Oost-Maarland in Maastricht. 28km vanaf Heerlen, 25km vanaf Hasselt en 40km vanaf Aken.                                                                                                                                   

Navigatie adres: Oosterweg, Maastricht, Nederland 

Minimum leeftijd

De minimum leeftijd is 16 jaar. Niet nep 16, niet 16 de dag ná het evenement maar écht 16. Wanneer je niet voldoet aan deze minimumleeftijd dan mag je het evenement niet betreden (ook niet wanneer je toch al een kaartje hebt gekocht). Tijdens Essential Festival is een ZERO tolerance beleid van kracht. Lees hier meer over het beleid.

Let op: een geldig ID is vereist en kopieën/foto's van het ID en andere pasjes waar je leeftijd op staat worden niet geaccepteerd.

Line-up

De line-up wordt snel bekend gemaakt! Blijf op de hoogte via onze Facebook pagina.

Betaalmethodes op het event

Geen cash geld bij je? Geen probleem! Je kan ook met je pinpas betalen op het event. Let op: creditcards kunnen wij helaas niet accepteren. 

Ticket sale

De openbare ticket verkoop start op 1 juni om 10:00.

VIP Tickets

Dit ticket verleent VIP toegang, met speciale toegang tot het VIP deck met zicht op de mainstage, incl. finger food. VIP Bar en zitplaatsen voorzien, aparte VIP entree en toiletten.

Ticket niet ontvangen?

Wanneer je de tickets niet ontvangen hebt willen wij je vragen om de stappen op deze site volgen

Retourneren

Eenmaal gekochte entreekaarten of consumptiemunten worden niet terugenomen en zijn alleen geldig op de vermelde editie. 

Geldigheid

Alleen kaarten verkrijgbaar bij erkende verkooppunten en de online ticketshop zijn geldig. De tickets worden bij de entree gecontroleerd. Wanneer het ticket al in gebruik is gaat het om een ongeldig ticket en wordt entree geweigerd. 

Kluisjes

Deel het kluisje met je Essential friends en bespaar geld, er passen ongeveer drie jassen in één locker. Een kluisje huren is simpel:

  1. Betaal de huur voor het kluisjes (€ 6) en ontvang je pin-code (géén borg);
  2. Stop veilig je spullen in het kluisje en sluit deze af;
  3. Haal je spullen op wanneer je naar huis gaat.

EHBO

Voel je je niet goed, is een van je vrienden misselijk of heb je gewoon een paracetamol of pleister nodig: ga alsjeblieft naar de EHBO tent! De mensen die hier werken zijn professionals en alles wat je hen verteld is vertrouwelijk: je krijgt dus geen boetes en je zult ook niet vervolgd worden voor drugsgebruik. Als je open bent over je drugsgebruik of dat van je vrienden maak je het alleen maar makkelijker voor hen om je te helpen: zij zijn in principe je beste vrienden op een evenement. Laat nooit iemand alleen die zich ziek voelt: vraag voor hulp en blijf bij hem/haar totdat medische hulp arriveert. Niet op een evenement? Bel 112. Celebrate safe!

Oordopjes

Veiligheid voor je oren is erg belangrijk en daarom is mogelijk om oordoppen te kopen op het festival bij de merchandise stand. Deze kosten €2,-

Drank

Op het terrein zijn zwak-alcoholhoudende dranken te verkrijgen zoals bier, wijn en verschillende pré-mixdranken. Drank is te verkrijgen vanaf 18 jaar en de organisatie zal er alles aan doen om alcoholmisbruik tegen te gaan en de alcoholwet na te leven.

Eten

Op het event hebben wij een ruim aanbod van allerlei verschillende foodtrucks. Het is dan ook niet toegestaan om eigen eten mee te nemen. 

Merchandise

Buiten de site waar je Essential merchandise kan kopen zal er ook op het event zelf een stand zijn waar je onze toffe merchandise kan kopen. 

Tabak

Het is mogelijk om sigaretten te kopen op het festival. Let op: Roken in de tenten is verboden en kan oplopen tot een boete van €2400

Medicijnen

Alleen in combinatie met een doktersverklaring.

Camera

Met een (semi) professionele camera (camera met wisselbare lens)  moet je een pers accreditatie aanvragen. Dit kan via "contact" t/m 31 augustus 2019

Verboden mee te nemen

Eigen drank of voedsel, eigen geluidssystemen, glaswerk, plastic flessen, blik, drugs, vuurwerk, (vuur)wapens, gevaarlijke voorwerpen, dieren (alleen met medische reden),kleren met offensieve symbolen/teksten of professionele opname apparatuur (camera met wisselbare lens) 

Drug Policy

Er zijn een aantal dingen die je moet weten om uit de problemen te blijven: op Essential Festival geldt een zero tolerance beleid. Je mag dus geen soft- en harddrugs (dus ook geen jointje) in het bezit hebben. Let op want bij de ingang zal iedereen door de beveiliging streng worden gefouilleerd. Mocht je in het bezit zijn van drugs, dan is onze beveiliging genoodzaakt je over te dragen aan de politie. Essential Festival 2019 is in dit geval voor jou dan helaas voorbij.

Drugs die momenteel in omloop zijn kunnen vele malen sterker zijn dan normaal, hou dit dus goed in gedachte! Het kopen van drugs op straat is erg gevaarlijk, wat je ook doet: koop het niet! Drugs die worden aangeboden kunnen alles bevatten van vitamine C, waspoeder tot zeer gevaarlijke middelen.

Voel je je niet goed, is een van je vrienden misselijk of heb je gewoon een paracetamol of pleister nodig: ga alsjeblieft naar de EHBO tent! De mensen die hier werken zijn professionals en alles wat je hen verteld is vertrouwelijk: je krijgt dus geen boetes en je zult ook niet vervolgd worden voor drugsgebruik. Als je open bent over je drugsgebruik of dat van je vrienden maak je het alleen maar makkelijker voor hen om je te helpen: zij zijn in principe je beste vrienden op een evenement. Laat nooit iemand alleen die zich ziek voelt: vraag voor hulp en blijf bij hem/haar totdat medische hulp arriveert. Niet op een evenement? Bel 112. Celebrate safe!

Shuttle

Er zal een shuttlebus worden ingezet vanaf en naar stations Heerlen en Maastricht. 

Tijden: 
De vertrektijden naar Essential zijn tussen 13.00 en 16.00                                                            
De vertrektijden naar de stations zijn tussen 21:00 en 00:30 

Het boeken van een plekje in de shuttle bus kan via deze link. Het is ook mogelijk om een ticket voor de terug reis naar de stations te halen op Essential Festival zelf bij de Shuttle service. 

Eigen bus

Het is mogelijk om met een eigen bus te komen. Stuur in dit geval een mailtje naar info@essentialfestival.nl. Dan zullen wij je gratis de parkeerinformatie en een parkeerticket sturen. Ook wanneer je geen parkeerplek nodig hebt voor de bus zullen wij ervan op de hoogte moeten zijn, zodat wij hier rekening mee kunnen houden bij de Kiss and Ride. 

Kiss and Ride

Wanneer je het adres van Essential Festival in je navigatie toevoegt en die volgt zal je op een gegeven moment bordjes tegenkomen met 'Kiss and Ride'. Volg deze en je zal vanzelf bij de Kiss and Ride uitkomen. Volg hierbij natuurlijk ook alle instructies van de verkeersregelaars. 

Fiets

Wanneer je met de fiets naar Essential Festival komt voeg je het adres van Essential Festival in je navigatie en volg je deze. Op een gegeven moment zal je bordjes tegenkomen met 'Bicyles'. Volg deze en je komt vanzelf bij de fietsenstalling uit. Het is gratis en geheel op eigen risico om gebruik te maken van de fietsenstalling. 

Auto parkeren

Wanneer je het adres van Essential Festival in je navigatie toevoegt en die volgt zal je op een gegeven moment bordjes tegenkomen waar 'P' opstaat, Volg deze en je komt vanzelf bij de parkeerplaats uit. Het parkeren van een auto kost €10 per auto per dag. 

Openbaar vervoer

Kom jij met het openbaar vervoer naar Essential Festival? Dan raden wij jou aan om gebruik te maken van onze shuttlebus voorziening. De shuttlebussen zullen te vinden zijn op station Heerlen en station Maastricht.

De bussen zullen naar Essential Festival vertrekken tussen 13.00 en 16.00.  
De bussen zullen terug naar de stations vertrekken tussen 21:00 en 00:30. 

Het kopen van tickets kan via deze link. Het is ook mogelijk een ticket terug te kopen op Essential zelf bij de shuttle service.Via 9292 kan jij jouw persoonlijke reisadvies bekijken voor het openbaar vervoer. 

Georganiseerde busreis

Er zullen georganiseerde busreizen worden ingezet naar en vanaf Essential Festival. Er zullen drie bussen zijn die een route afleggen waarbij je in verschillende steden kan opstappen. 

Route 1: via Nijmegen, Boxmeer, Venray, Venlo, Maasbracht, Beek & Meerssen

Route 2: via Aken, Vaals, Gulpen, Margraten & Cadier en Keer 

Route 3: via Eindhoven, Valkenswaard, Weert, Echt, Susteren, Nieuwstadt, Sittard & Geleen

Klik hier voor het kopen van een ticket en meer informatie over waar de bussen precies stoppen en hoe laat.

Navigatie adres

Oosterweg, Maastricht, Nederland 

Vragen over shuttle/busreizen?

Stel je vraag via: partyreizen.com/contact/ 

Huisregels

Bij verlaten van de evenementenlocatie is het niet meer mogelijk om het terrein te betreden IN=IN en OUT=OUT. De bezoeker dient opnieuw een toegangsbewijs te kopen.

Indien het maximum aantal bezoekers is bereikt is de organisatie behouden het recht van toegang te ontzeggen.

Bezoekers zijn verplicht zich bij de entree te kunnen legitimeren. Zonder legitimatie kan toegang tot het evenement niet worden gegarandeerd. De leeftijd kan enkel worden aangetoond middels en geldige vorm van identificatie zoals een paspoort, ID-kaart of een rijbewijs. Kopieën/foto's worden niet geaccepteerd. Mocht blijken dat de persoon duidelijk ouder is dan de vastgestelde minimumleeftijd dan kan de beveiliging de persoon toegang verlenen tot het evenement.

Op het evenement zijn alleen zwak-alcoholhoudende dranken te verkrijgen zoals bier, wijn en verschillende pré-mixdranken. De organisatie behoudt het recht om eventuele boetes bij overtreding van de alcoholwet te verhalen op de persoon die de overtreding begaat. De organisatie zal er alles aandoen om alcoholmisbruik tegen te gaan en de alcoholwet na te leven.

De organisatie houdt zich strikt aan het rookbeleid. Afhankelijk van de locatie kan/mag er gerookt worden. Bij indoor locaties mag alleen gerookt worden in de daarvoor bestemde rookruimte.

Het is verboden eigen drank, glaswerk, plastic flessen, blik, drugs, vuurwerk, (vuur) wapens, gevaarlijke voorwerpen of professionele opnameapparatuur mee te nemen naar het evenement. Onder professionele fotoapparatuur worden camera's met een verwisselbare lens verstaan.

Het is niet toegestaan om dieren mee te nemen.

Bezoekers worden allen verplicht gefouilleerd. Door betreden van het evenement geeft de bezoeker toestemming hiervoor. Diegene die zich daaraan niet onderwerpt, wordt verwijderd of de toegang tot de locatie geweigerd. Dit zonder teruggaaf van entreegelden.

De toegang kan worden geweigerd als een bezoeker dronken is of onder invloed van drugs.

Eenmaal gekochte entreekaarten en/of consumptiemunten worden niet teruggenomen en zijn alleen geldig op de vermelde editie.

Alleen entreekaarten, verkrijgbaar bij erkende verkooppunten en de online ticketshop zijn geldig. De kaarten worden op echtheid gecontroleerd. Mocht het ticket van een bezoeker al gebruikt zijn en gaat het om een ongeldig ticket wordt de entree geweigerd.

Beveiligers zijn er voor u en om de veiligheid van het evenement te waarborgen. U bent dan ook verplicht zich te houden aan de voorschriften en/of aanwijzingen van deze beveiligers op en rondom het evenement.

Houdt rekening met je medemens en let op elkaar. Mocht iemand onwel worden of teveel gedronken hebben stop dan met het verstrekken van alcohol. De EHBO is de gehele tijdsduur van het evenement ter plekke.

Gedurende het evenement worden (foto-)opnames gemaakt. Bij binnenkomst geven bezoekers stilzwijgend toestemming aan de organisatie om deze opnames te verveelvoudigen, openbaar te maken en/of te gebruiken voor promotionele doeleinden.

Gewelddadig gedrag, agressie, discriminatie, provocatie en ongewenste intimiteiten worden niet getolereerd. Bij het constateren hiervan volgt verwijdering van het terrein en waar nodig overhandiging aan de politie.

Personen welke met drank (bier) gooien worden verwijderd.

Urineren op het evenement, buiten de daarvoor bestemde toiletten, is verboden en resulteert in verwijdering van het terrein.

Artiesten zijn ook mensen en kunnen ziek worden of anderzijds verhinderd zijn om op tijd op het evenement te zijn. Het programma is daarom onder voorbehoud. De organisatie behoudt zich het recht voor om het programma te wijzigen. Bij het niet doorgaan van een of meer acts kunnen entreekaarten of -gelden niet worden teruggevorderd.

De organisatie doet er alles aan om het evenement ook bij slecht weer door te laten gaan. Bij zwaar onweer kunnen de sets onderbroken worden (geldig bij out-door evenementen). In het uiterste geval kan het evenement afgelast worden. De entreeprijs wordt dan niet vergoed. Er zal echter naar een alternatief worden gezocht. Wij houden ons het recht voor om de beslissing betreffende het eerder beëindigen i.v.m. veiligheidsoverwegingen zelf te nemen.

De organisatie, eventuele partners, dan wel de personen hiervoor werkzaam, kunnen niet aansprakelijk gesteld worden voor enig letsel en/of materiële schade, die bezoekers van het evenement kunnen ondervinden, noch binnen, noch buiten het evenemententerrein. Betreden is geheel op eigen risico.

Schade veroorzaakt door bezoekers wordt op hen verhaald. Hieronder valt ook schade aan apparatuur veroorzaakt door drank gooien.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van de organisatie folders/stickers of andere promotionele artikelen uit te delen op en rondom het evenement. Evt. schade dan wel opruiming van afval zal op de betreffende organisatie worden verhaald. Neem contact op met ons om dit gecoördineerd te doen.

Geluidssystemen, anders dan die van de organisatie zelf, zijn niet toegestaan op en rondom het evenemententerrein.

Geluidsapparatuur kan gehoorbeschadiging veroorzaken. De organisatie is op geen enkele manier aansprakelijk voor enige gehoorbeschadiging die eventueel zou kunnen ontstaan.

Het is niet toegestaan jassen aan te houden bij een indoor evenement.

Gebruik van de lockers is op eigen risico. De organisatie is niet aansprakelijk voor verlies of diefstal van enig voorwerp.

Mochten zich omstandigheden voordoen, waarbij deze huisregels geen uitsluitsel bieden, is het oordeel van de organisatie leidend. Rekening houdende met redelijkheid en billijkheid.

Zero Tolerance / NIX18

1. Ben je in de leeftijd van 16 of 17 jaar? NIX18
We willen je oprecht er aan herinneren dat het niet is toegestaan om alcohol te nuttigen als je 16/17 jaar bent. We waarschuwen je daarnaast voor het feit dat er (undercover) controles zullen worden uitgevoerd door de gemeente. Je loopt dus het risico om een flinke boete te krijgen (€90,-) en daar kun je heel veel leuke dingen voor doen! Daarnaast is alcohol drinken voor jou extra schadelijk aangezien je hersenen en andere organen in de groei zijn.

2. Zero Tolerance
Op Essential Festival geldt een zero tolerance beleid. Je mag dus geen soft- en harddrugs (dus ook geen jointje) in het bezit hebben.

Let op want bij de ingang wordt streng gefouilleerd.

Mocht je in het bezit zijn van drugs, dan is onze beveiliging genoodzaakt je over te dragen aan de politie. Essential Festival is in dit geval voor jou dan helaas voorbij

3. Roken
Het is niet toegestaan om te roken in de tenten. Een boete kan oplopen tot €2400,-.

Algemene Voorwaarden

De Algemene Voorwaarden zijn hier te downloaden.

Met cookies werkt deze website vlot en kunnen we u inhoud op maat tonen. Als u verder surft of op "Ja, ik accepteer cookies" klikt, dan aanvaardt u deze cookies. Meer informatie